הפעם נעסוק בנושא שמעסיק סטודנטים רבים ברגעים שלפני הנסעיה- ביטוח רפואי בארה"ב
עד שהרפורמה בענייניי ביטוח רפואי בארה"ב תעבור, חשוב מאוד שתהיו מודעים לכול הנושא של ביטוח רפואי. שמלבד נושא חיפוש העבודה הוא חשוב לא פחות.
בארצות הברית בניגוד לישראל כול תחום הרפואה מנוהל לא ע"י המערכת הציבורית אלא ע"י חברות ביטוח רפואי פרטיות.
כול סטודנט ע"פ חוק, חייב להיות מבוטח בביטוח רפואי ארוך טווח (כך שביטוח נוסעים או ביטוח רפואי קצר מועד אינו תקף).
האוניברסיטאות בד"כ מציעות ביטוח משלהן שנעשה ע"י הסכמי שירות עם חברות ביטוח רפואי שונות. שימו לב שמדובר בד"כ בביטוח שאינו מכסה הרבה ובחלק מן המקרים כדאי לרכוש ביטוח אחר מקיף יותר. (שימו לב אלו בעיקר שיוצאים עם בני זוג, מרבית הביטוחים שמציעה האוניברסיטה לא כוללים כיסוי במקרה של הריונות, טיפולי שינים וכו')
מרבית האוניברסיטאות דורשות טרם ההגעה שלכם רשימה של חיסונים, מרבית החיסונים ניתנים בישראל כחלק ממערכת הבריאות הטובה שלנו, אבל כדאי לבדוק. איך בודקים? בעזרת בדיקת דם פשוטה, בהוראת הרופא. שימו לב, יכול להיות שטיפה מוקדם אבל רשמו ביומנים לבקר אצל הרופא שלכם, לעבור מערך של בדיקות-חיסונים, עיניים, שינים וכו'. לבקש ממנו תקציר באנגלית של מצבכם הרפואי (כולל תרופות), חברות הביטוח ידרשו זאת וגם כדאי שיהיה איתכם. לנשים- חשוב בעיקר חיסונים עבור אדמת לנושא ההריון.
בארה"ב בניגוד לישראל, ביקור אצל רופא דורש תשלום עבור הביקור בזמן הבדיקה ורק לאחר מכן, ממלאים טפסי תביעה (טפסי החזר) מן הביטוח הרפואי. חלק מן הביטוחים משלמים לרופא ישירות וחלק אליכם.
בחירת הרופא מתוך רשימה שניתנת לכם עם הצטרפות לביטוח.
ברוב האוניברסיטאות אליהן התקבלתם, יש מרכזיים רפואיים גדולים וגם כמעין מד"א אליו ניתן לפנות במקרי חירום.
את זה אני אגיד מפורשות ולא בעדינות, יש הבדל בין פנייה לרופאים פרטיים ולבתי חולים פרטיים לבין אלו שנותנים שירותים למעוטי יכולת. שימו לב שפנייה שלכם לשירות רפואה עבור מעוטי יכולת נדרשת ברקורדס האמריקאי. ואח"כ עם הארכת ויזה של עבודה, בודקים גם את זה. (סליחה, אבל ככה ארה"ב עובדת).
בדומה לישראל, רמת הרפואה בארה"ב היא מן הגבוהות והמובילות בעולם.
טיפ חשוב- אני ממליצה לכם לשמר את מרבית הביטוחים המשלימים שלכם בישראל (כול המכבי, כללית המקיפים) גם בזמן השהות בחו"ל. מרבית הישראליים בזמני החופשות באים לבדיקות, טיפולי שינים וכו'. בכול מקרה זה יוצא יותר משתלם.
זוהי ההוצאה היחידה שאני ממליצה לא לחסוך בה. כול אחד לפי מצבנו האישי, תבחרו את התוכנית הטובה ביותר עבורכם. יש חברה אחת בישראל שעבדתי איתה הרבה שנים בשגרירות, למי שמעוניין אוכל להפנות והשאר תוכלו לקבל מהאוניברסיטה, או המלצות של חברים.
והכי חשוב- תשמרו על עצמכם בשבילי ובשביל התרומה שתביאו לעולם. תאכלו טוב ותעשו הרבה ספורט. אה, תקראו את המאמרים באנגלית למטה. חומרים שלי מתקופת השגרירות.